Ugyan a vasúti lámpa azt mutatja, hogy az átkelő, és környékén minden működik, de ha jobban megnézzük látszik, hogy szalagkorlát zárja el. Így ugyan be lehet menni az átjáróhoz, de a vasúton túl a szalagkorlát elzárja az utat. Ez a bicikliseket és a gyalogosokat egyaránt bosszantja.

- Jó lenne, ha meg lenne csinálva ez a dolog, mert biztos, hogy használnák az emberek és biztos, hogy jó lenne a közlekedés szempontjából. - mérgelődött a helyi Fazekas Zsigmondné.

A beruházás a Dél-balatoni vasútvonal fejleszétésnek része, amit a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felügyel. A korlátot azonban a közút építette az átjáróba.

A NIF Zrt. közleményben tájékoztatta oldalunkat, hogy a Magyar Közút Zrt. rendelkezett a szalagkorlát megépítéséről, a két szervezet egyeztetését követően november végére megnyithatják a gyalogos átkelőt, amely kerékpáros átkelésre is alkalmas.

Emellett zebrát is felfestenek majd, így az úton is biztonságban kelhetnek majd át a gyalogosok. A Dél-balatoni vasútvonal fejlesztése 30 milliárd forintba került. Ennek eredményeként 15 perccel korábban lehet elérni a Balaton déli partjáról a fővárosba.

Címkék: átkelő, szalagkorlát, hiba, vasút, kis szines, Siófok