- Minden szempontból kiemelkedő fesztivált tudunk magunk mögöttmondta stábunknak Fülöp Zoltán főszervező. - Egyrészt soha ennyi világsztár nem volt még a Soundon, ezzel párhuzamosan rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a fellépőktől – tette hozzá a főszervező. A sztárok szinte egytől-egyig megjegyezték, milyen fantasztikus ez a helyszín. A víz közelsége és a fesztivál látványvilága nagy sikert aratott - tette hozzá Fülöp Zoltán.

Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is volt teltház a Soundon, a “sold out” táblát a hétvégi Faithless koncert napján tették ki a szervezők. Sajnos a tavalyi évvel összevetve egy kellemetlen hasonlóság is akadt, történetesen, hogy idén sem kerülte el az eső Zamárdit.

A nulladik napon megérkező vihar ugyanakkor nem tépázta meg a fesztivált, és a rendezvény szervezői által a tavaszi hónapokban végrehajtott területrendezés, újrafüvesítés és vízelvezető rendszerek kiépítése jól vizsgázott, hiszen a fesztivál ideje alatt végig igazi prémium körülmények fogadták a sok tízezer partizót.

A Balaton vizén kialakított napozóteraszok, stégek is nagy sikert arattak, a Telekom Rave elnevezésű yacht a nap 24 órájában szinte folyamatosan megtelt, de a MOL Nagyon Balaton teraszon vagy a Jana Stégen is sokaknak kedvenc hajnali programjává vált csodálni a balatoni napfelkeltét.

A bulizás mellett különböző érdekességekkel is megismerkedhettek a fesztiválozók. Ilyen volt például a Somigy Regionális Hulladékkezelő Központ sátra is, ahol a hulladékkezelés és a szelektív gyűjtés legfontosabb kérdéseire kaphattak választ a fiatalok.

A B.my.Lake teraszon nekünk is sikerült elcsípnünk az egyik fellépő párost. Fodor Tamás és Kapusi Dávid egyenesen Londonból érkezett a Miz Jons Live formáció tagjaként az idei Balaton Soundra, hogy elkápráztassanak mindenkit egyedi hangzásvilágukkal.

Most egyelőre elcsendesül a Zamárdi szabadstrand, de augusztusban jön még ide a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál és a B.my.Lake is, de előttük vár még minket a Sziget, a szokott helyen.

Addig is íme a KaposPont aftermovieja a 2015-ös fesztiválról:

Címkék: Miz Jons Live, Balaton Sound, összefoglaló, 2015, kis szines