Rutinosan évek óta tanítja már lovagolni a helyi fiatalokat Kiss János. A lovasedző a nyáron sem pihen, június 22-től nyolc héten keresztül mehetnek hozzá táborozni a fiatalok a hagyományos lovas, valamint a terápiás táborba is. Egy hét 25 ezer forintba kerül majd.

- Próbáljuk ezt az árat tartani, hogy minél többször jöhessenek a gyerekek és, hogy minél többször élvezhessék azt, hogy lovak közelebén lehetnek - mondta a Korona Póni Klub Egyesület elnöke, Kiss János.

Az Együd Árpád Kulturális Központ idén elsőként szervezi meg a fekete harkály angol és környezetvédelmi napközis táborát, amelynek a töröcskei művelődési ház és környéke ad otthont. Az egy hetes táborozás 15 ezer forintba kerül a szülőknek.

- Délelőtt Nagy-Britanniával illetve a szigetország szokásaival, szokásrendszerével az uralkodó családdal ismerkednénk, illetve a szigetország éghajlatával, természeti adottságaival. Az ebédet követően pedig a fekete harkály tanösvénnyel, minden nap különböző témában - válaszolta Kissné Tordai Beáta, Töröcskei Közösségi Ház vezetője.

Egyelőre üres a Tókaji parkerdő, hamarosan azonban megtelik fiatalokkal. Idén is megrendezik ugyanis a környezetbarátság tábort, ahol minden a természetről, a mozgásról és a képzőművészetről fog szólni.

- Ez napközis jellegű tábor, tehát reggel jövünk, este megyünk haza, a szülőknek nem kell a gyerekeket kiszállítani ez egy nagyon fontos dolog, ezt mi megoldjuk. És mint ahogy a nevünk is mutatja környezetbarátság a tábor nevünk és ez szinte mindent magába foglal - mondta Ferencné Fogarasi Éva, a Környezetbarátság tábor vezetője.

Kajakozhatnak és kenuzhatnak idén is a fiatalok a Desedán. A hagyományokhoz híven most több héten keresztül várják a sportolni vágyókat.

- Körülbelül 20-30 gyerek szokott lenni egy héten, hárman leszünk táboroztatók. Ez egy reggel 9-től délután 4-ig tartó elfoglaltság, főként,. mivel kajaktábor, eveznek a gyerekek, de egyéb, csocsó, foci, mindenféle programokat szervezünk nekik, hogy még érdekesebb legyen, ne csak az evezésből álljon a dolog - tette hozzá Kohulák Anita, a Kaposvári Vízügyi SC táborszervezője.

A taborfigyelo.hu adatai szerint egy egyhetes átlagos napközis tábor ára 18-20 ezer, az ottalvós táborért pedig 30-35 ezer forintot kell fizetni. Kaposvár most is megszervezi a nyári napközis tábort a toponári iskolában, amely idén is ingyenes lesz.

Címkék: nyári tábor, árak, 2015, kis szines, Kaposvár