A balatonföldvári Kárpáti Fagylaltozó nyerte 2015-ben a Balaton Turizmus Szövetség Balaton fagyija díját. A zsűri különdíjban részesítette a tavalyi győztes Florida Fagyizó (Balatonmáriafürdő) „Gesztenyés álom, a Szilágyi Cukrászda (Zalakaros) „Alma szimfónia” (Muskotályos sült alma) és az Amaretto Fagylaltozó „Almádi házi krémes” fagylaltját - írja a Nyitott Balaton.

Az eredményhirdetést megelőzően  a 4 tagú zsűri, 300 km-t autózva járta végig a helyszíneket és kóstolta végig a jeges csemegéket. A bírálatnál 8 fő szempontot vettek figyelembe, mint pl. az íz, ízek harmóniája, az illat, a kreativitás, a felhasznált anyagok, az állag, a dekoráció….

A díjnyertes fagylalt receptjét a szervezők megosztják a www.balatonfagyija.hu weboldalon, hogy minél több helyen elkészíthessék ezt a balatoni finomságot a cukrászdák és fagylaltozók.

Fotó: Nyitott Balaton
Fotó: Nyitott Balaton

Tavaly egyébként a Balatonmáriafürdőn található Florida fagyizó „Balatoni randevú” fantázianevű fagylalt kreációja – pezsgős marcipán szamócával – lett a Balaton fagyija. Pálfi Attila mesterműve azóta már a Balaton több pontján szerzett örömöt a fagylalt kedvelőknek. Mint azt a fagylaltozó tulajdonosa elmondta, „A fagyi jót tesz a turizmusnak!”, és a győztes fagyi rengeteg vendéget hozott neki és a településnek egyaránt.

Címkék: fgyi, napraforgó, balaton, kis szines