Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora elmondta: a játékosok a célkitűzésnek megfelelően 36 órán át megszakítás nélkül játszottak, így a rekordkísérlet eredményes. Az önkéntesekből álló 12 csapat tagjai - melyekben szerepeltek színészek, sportolók, egyetemisták, táncosok, valamint a szabadidőfarm dolgozói – összesen 5167 gurítást hajtottak végre a rekord alatt, a játékok során csaknem 26 ezer pontot értek el.

- Soha nem vettem részt még rekordkísérletben, de imádom a bowlingozást, ezért is örültünk a csapattársaimmal, amikor felkértek minket a szervezők, mondta Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok vízilabda kapus.

A Kaposvári Vízilabda Klub játékosa hozzátette: jó hangulatban telt a játék, végére azért jólesően elfáradtak, hiszen egészen más mozgással járó sport a bowling, ezért az izomláz is megjelent szokatlan helyeken. A rekord utolsó fellépője a Roxínház társulatának csapata volt. Szabolcsi János elmondta: szívesen vesznek részt közösségi kezdeményezéseken, így nagy lelkesedéssel játszották le a maraton záróakkordjait. A társulat vezetője hozzátette: az ehhez hasonló kezdeményezések nagyon fontosak a közösségek építése szempontjából. Hogy mekkora csapatépítő hatással bír, a társulaton belül is megtapasztalták.

Hétfőn mi is megnéztük, miként is kezdődött a rekordkísérlet. Nézzék meg videónkat:

- A hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarm a komplexum fejlesztésének utolsó állomásaként nyitottuk meg a kétpályás bowlingpályát, amelyet e rekordkísérlet keretében adtunk át hivatalosan a közönségnek - mondta ifjabb Lóki Géza tulajdonos. - A kezdeményezésünk célja a rekord felállításán az volt, hogy felhívja a figyelmet a Zselic turisztikai értékeire.

Az utolsó gurítás pillanata.
Az utolsó gurítás pillanata.

A létesítmény megnyitóján, az első bowlinggolyó elgurítása után Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője kifejtette: nagy szüksége van az aprófalvas Zselicnek a hasonló turisztikai fejlesztésekre, mert ezek hozzák a régióba a vendégeket, s biztosítanak ismertséget, növekedést, munkahelyeket.

Címkék: Zselicvölgy Szabadidőfarm, bowling, rekord, kis szines