A szervezők gazdag programsorozattal készülnek február összes hétvégéjére, melyek során a jellegzetes somogyi farsangi szokások felidézése mellett játékokra, hangszerkészítésre, fánksütésre és táncházra csalogatják a vendégeket. Szombaton a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplő mohai tikverőzők házról házra járva mutatják be egészség- és termékenységvarázsló szokásaikat, majd batyus mulatsággal próbálják elűzni a telet a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanáraik közreműködésével.

null

A skanzen a következő hétvégen sem hagyja unatkozni a látogatókat. A hazánkra jellemző karneváli szokások bemutatása, télbúcsúztató szokások mellett megelevenedik a téli szórakozás fontos színtere, a fonó, amely - különösen a farsang időszakában - kiváló helyszínül szolgált a mesemondásnak, a balladák és históriás énekek előadásának, főként a játékoknak. A márciusba forduló utolsó februári hétvégén kézügyességüket is kipróbálhatják a látogatók, tűpárnát és kulcstartót készíthetnek.

A néprajzi múzeum szabadtéri gyűjteményének felfedezése közben a látogatók felmelegedhetnek a somogyszobi lakóházban, ahol mindenkit egy forró gyógyteával várnak.

Címkék: télűzés, szennai skanzen, 2015, kis szines