Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület – a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Marcali városával közösen - a hagyományőrző tűzoltó kocsifecskendő-szerelő versenyt.

Wéber Antal tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a megmérettetés megnyitóján elmondta: a hagyományőrző versenyek célja a tűzoltó múlt felidézése és a század eleji eszközök bemutatása. Az ezredes köszönetet mondott Somogy minden aktív és nyugállományú tűzoltójának, akik megőrzik elődeik történetét.

A marcali strandon a speciális ügyességi próbatétel után mentési feladatot kellett végrehajtaniuk a tűzoltóknak. Egy füsttel teli sátorból mentették ki a sérültet. Ezt követően kezdődött a kocsifecskendő-szerelés, amelyet egy imitált épülettűz elfojtásával teljesítettek sikerrel a csapatok, köztük a nagybajomi gyermek alakulat is.


Fotó: Marcali HTPFotó: Marcali HTPFotó: Marcali HTPFotó: Marcali HTPFotó: Marcali HTPFotó: Marcali HTP
Fotó: Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hagyományőrző versenyen a következő eredmények születtek:

1. Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
2. Vései Önkéntes Tűzoltó Egyesület
3. Balatonkeresztúri Önkéntes Tűzoltó Egyesület
4. Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
5. Fonyódi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
6. Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány, Székesfehérvár
7. Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
8. Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A megmérettetésen nyújtott teljesítményéért a senior kategória egyetlen indulójaként, a székesfehérvári csapat vehetett át különdíjat.

A jó hangulatú megmérettetésen az asztali foci is „égett” a tűzoltók keze alatt, mi több tömlőhúzó számban is próbára tették magukat a csapatok. A legerősebbnek végül a házigazda Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói bizonyultak.

Címkék: hagyományőrző, tűzoltóság, verseny, kis szines