A július 10-13. közötti esemény idején kihelyezett jegypénztár működtetésével könnyíti a fesztiválozók jegyváltását a MÁV-START. Így aki a fesztivál helyszínén szeretne vonatjegyet vásárolni, rövidebb sorban állásra számíthat. Zamárdi állomáson már a fesztivál idején is lesz ingyenesen elérhető wifi internet szolgáltatás.

Nemcsak az épületen belül, hanem az állomáson kívül, 10-15 méteres hatókörben is elérhető lesz a MÁV díjtalan internetszolgáltatása. A már más településeken működő állomási wifi szolgáltatásokkal azonos módon lesz használható a Zamárdiban kiépített is: az általános felhasználási feltételek elfogadását követően lehet böngészni a világhálón. Három elérési pont üzemel, a sávszélesség a csatlakozott felhasználók között arányosan oszlik meg. A Zamárdiban kiépített internet hozzáférés a rendezvényt követően is elérhető marad.

Felkészült a MÁV a fesztiválozók hadára
Felkészült a MÁV a fesztiválozók hadára

Megerősített jegyértékesítés is lesz a Balaton Sound idején Zamárdiban. Az állomás épületében július 10-én 7 órától 14-én 17 óráig két pénztárban lehet vonatjegyet vásárolni 24 órás nyitva tartás mellett. Az állomás épületében bankjegykiadó automata működik, az egyik kijelölt pénztárnál lehetőség van kártyás fizetésre is, melyről a helyi információs kollégák adnak majd tájékoztatást.

Ezen túl a fesztivál információs pontjánál egy kihelyezett vasúti pénztár is elérhető lesz a közönség számára, ami július 10-től 13-ig minden nap este 21 óra és hajnali 5 óra között, a rendezvény zárónapján, vasárnap pedig 21-órától hétfő reggel 8 óráig tart nyitva.

Hogy ne csak a jegyvásárlás, hanem az utazás is komfortosabban teljen, a Balaton Sound idején, csütörtöktől hétfőig hosszabb szerelvényeket közlekedtet a MÁV-START a Budapest-Déli pályaudvar – Zamárdi útvonalon. Az elmúlt évek utazásforgalmi tapasztalatához igazítva igyekszik megerősíteni járatait a vasúttársaság, akár 12 kocsis szerelvények közlekedtetésével.

Mindemellett a rendezvény helyszínén, Zamárdi állomásán megerősített létszámban lesznek jelen állomási segítők is, akik menetrendi és jegyvásárlási információkkal, segítőkészen állnak az utasok rendelkezésére, valamint segítséget nyújtanak a kerékpáros utasoknak a kerékpárok vonatokra/vonatokról történő le- és felrakásában, és a kerékpárszállító kocsik gyorsabb megtalálásában.

Címkék: sound, máv, balaton, kis szines