Ismét népszerű a Napospart Bulgáriában. A rendszerváltás előtt nagyon sok magyar kereste fel, mert olcsó volt és a keleti blokk országaiba minden évben ki lehetett menni.

A Balkánon kívül még mindíg sokan járnak Horvátországba, illetve a környező államok tengerpartjaira. Az utazók a vizes élmények mellet másfajta kikapcsolódást is keresnek.

- Nagyon sok még a körutas érdeklődő itt az irodánkban, tehát ugye vannak, akik nem szeretnek egy hétig a tengerparton feküdni, vagy akár egyáltalán nem ilyen fajta kikapcsolódásra, pihenésre vágynak, tehát ők a körutazásokat keresik, általában Európán belül - árulta el a Jetwing Utazási Iroda utaszásszervezője, Ripplné Palkovics Tímea.

Ebben a kaposvári utazási irodában a nyári pihenés többségét már január-február környékén lefoglalják az emberek. Ezzel ellentétben a valutaváltással legtöbbször az utolsó pillanatokig várnak.

- Sok utas úgy látom nem nagyon foglalkozik pénzváltással, hanem utazás előtt egy-két nappal gondolkodnak, hogy kellene valami dollárt, vagy eurót vásárolni. Szerintem ha valaki figyel az árfolyamokra az utazás előtt két-három héttel nagyon sokat lehet spórolni - mondta a Jetwing Travel ügyvezetõje, Vimal Morapitiye.

És nem csak a valutát érdemes jóval az utazás előtt beszerezni. Nem árt kiváltani az Európai Biztosítási Kártyát, amely mellé kell egy utazási biztosítás is, mert egyes ellátásokra a kártya nem nyújt fedezetet.

 

Címkék: valuta, nyaralás, kis szines, magyar