Több mint 1500 gyermeknek csalt mosolyt az arcára, hogy május 24-én bepillantást nyerhettek a somogyi tűzoltóságok életébe, mi több, pár órára maguk is tűzoltók lehettek - írták a KaposPontnak eljuttatott beszámolójukban a somogyi katasztrófavédők:

Csillogó szempár, mosolygó arc lesett ki a hatalmasnak tűnő bevetési sisak alól - ennek a pillanatnak több százszor voltak tanúi a katasztrófavédelmi gyermeknapon a tűzoltók. A gyerekek ugyanis, ahogy beléptek a laktanya területére, első útjuk a gépjárműfecskendők felé vezetett. Szüleik segítségével felmásztak a járműre, fejükbe húzták a sisakot és kíváncsiságuknak teret engedve részletesen szemügyre vették az ott található eszközöket, védőöltözetet, a rádiót, no és megszólaltatták a szirénát.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az autók után az egyik legnagyobb népszerűsége a magasból mentőnek volt, amely Kaposváron is jó párszor emelkedett a magasba.
Ám az oltójáték vonzotta leginkább a kis „tűzoltókat”, segítségükkel a tűzoltó feljutott az épület tetejére, kimentette a bent rekedt embereket és megfékezte a lángokat – volt, hogy nagyon rövid, volt, hogy kicsit hosszabb idő alatt.

Volt olyan apuka, akinek gyerekkori álma vált valóra, hogy néhány órát eltölthetett a tűzoltó laktanyában, hogy részese lehetett a próbariasztásnak, amikor – akárcsak éles helyzetben a tűzoltók – a csúszdát is kipróbálhatta.

 Somogy megyében a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóságok is tárt kapukkal fogadták a látogatókat, de az önkéntes tűzoltó egyesületek is megnyitották a szertárakat a kíváncsiskodók előtt, akik ezen a napon a tűzoltók pihenőjétől kezdve, a múzeumon át, bárhova betekinthettek.

Címkék: nagyszülő, tűzoltó, laktanya, szülő, család, kis szines