A masterprint.eu szakembereinek tapasztalata azt mutatja, hogy a címkenyomtató alkalmazásával készült címkék felgyorsítják a vállalkozóknál a munkafolyamatokat, segítik az ügyvitelt, és lehetővé teszik a termékek követését.

Leggyakrabban a gyártók, valamint a forgalmazók érdeklődnek a címke előállítás iránt, hiszen a termékek kizárólag úgy kerülhetnek a polcokra, ha ezek helyet kapnak rajtuk. Nem csak a gyártói adatok feltüntetése lehetséges segítségükkel, hanem a jogszabály által is megkövetelt termékösszetétel. Bizonyos esetekben szükség lehet használati utasításra, vagy termékleírásra, ezeknek is minden további nélkül megoldható a címkén való feltüntetése. Méhészek, őstermelők számára is nélkülözhetetlen az előállított termék felcímkézése, sőt, a magyar nyelvű termékleírások feltüntetésekor is ez jelenti a megoldást a forgalmazók számára.

null

Természetesen nem csak a gyártás és a forgalmazás során válhat szükségessé a címkenyomtató, hanem az ügyviteli feladatok megkönnyítésének alkalmával is. Cégek számára ajánlott a levélcímke használata, mely akár a feladó, akár a címzett megjelölésére kiválóan alkalmas. A nyilvántartások vezetése is áttekinthetőbb leltárcímkével, de a dokumentumkövetésre alkalmazott címke, vagy a számlára elhelyezett vonalkódos címke is hasznos választásnak bizonyulnak. A szolgáltatók elsősorban elérhetőségük feltüntetésének céljából használják a címkéket, ezzel megkönnyítve például az utánrendelést.

A masterprint is tisztában van azzal, hogy akadnak olyan helyzetek, amikor a feliratozás magánszemélyek számára válik szükségessé, rendszerint kis mennyiségben. Elegendő csak a fűszer-, és befőző címkékre gondolni, de hasonlóképp gyakran használatosak a gyermekek iskolai füzeteinek címkéi is.

Fajtától és felhasználási céltól függően nyilvánvaló, hogy többféle címke készíthető. Az egyforma tartalmúakon feltüntethető szöveg, kép, a szavatossági időt jelző dátumpecsét helye viszont természetesen ki lesz hagyva. A technológia kiválóan alkalmas arra is, hogy a nagyrészt változó tartalmak kerüljenek megjelenítésre. Lehetőség van egyedi azonosítót generálva futószámsort alkalmazni, vagy például ha a szöveg változik, akkor ezt excel táblázat felhasználásával megvalósítani. Az egyforma vonalkódos címkék mellett ismeretesek az általában leltározásnál, vagy könyvtárakban használatos változó vonalkódos címkék. A logóval, képpel ellátott típusok kiválóan alkalmasak arra, hogy a cégek népszerűsítsék terméküket, szolgáltatásukat, ez akár színes változatban is kivitelezhető. A címkenyomtató lehetőséget teremt arra is, hogy az előzőekben felsoroltakat kombináltan alkalmazzák a szakemberek, ezzel minden felmerülő igényt kielégítve.  

Címkék: cimke, reklám, kis szines