Tíz év, 3650 nap. Egy magyar ember életének nagyjából a hetede. Büntető században sok, emberöltők viszonylatában kevés. A virtuális tér egy évtized alatt minden korábbi képzeletet felülmúlva kiszélesedett, a technikai fejlődés iramával pedig jószerivel lehetetlen tartani a lépést. Mi most mégis megpróbáltuk.

Hosszú hónapokkal ezelőtt úgy ültünk asztalhoz a megújhodás ötleteivel, hogy minden egyes változás és változtatás Olvasóink egyre növekvő táborának megelégedését kell, hogy szolgálja!

Egy dolog azonban a tartalom.

Hitelt érdemlően beszámolni Kaposvár mindenapjairól, járni Somogyot, a Balaton-partot, írni sikerekről és nehézségekről, sorsokról és balsorsokról, élőben közvetíteni mindent eldöntő sportmérkőzéseket, részévé válni kulturális rendezvényeknek és fesztiváloknak, vagy éppen magának a közéletnek - ez sem mindig olyan egyszerű feladat.

Másfelől a cikkek, fényképek és videók tárházát is rendben kell tartani, miközben nem mellékes ezek tálalása, vagyis a szemnek kedves külcsíny sem.

Úgyhogy szakértőket fogadtunk, utánanéztünk, látogatottsági mutatókat és tetszési indexeket elemeztünk, néha veszekedtünk, áthúztunk és kipipáltunk, és kipróbáltunk mindent, ami technikai megoldásként az eszünkbe jutott. Sőt, talán néha még annál is többet. Sem az anyagi, sem az értékes emberi erőforrásokat nem kímélve, éjt nappallá téve és tényleg, hogy nagyon keményen dolgoztunk, amíg eljutottunk idáig.

Az új felület - ami, szerintünk könnyen áttekinthető és jól kereshető - kezelése elvileg nem okoz gondot egyik internetes böngészőnek sem. Ráadásul az új KaposPontot az összes okostelefonos platformon leteszteltük.  Tapasztalataink szerint az oldal egy átlagos készüléken gyorsan betölt, és szépen be is tördel mindent. Videóink is reccenés nélkül futnak.

Minden körültekintés és jószándék dacára azonban biztosan akad olyan dolog is, amire mégsem gondoltunk, vagy ami mégsem tökéletes. Hát igen, tudtuk, hogy ilyen is előfordulhat! Éppen ezért örömmel vesszük az építő jellegű kritikát, a javaslatot, a hozzászólást!

Persze, ha így, ahogy van, tetszik, akkor egyből jöhet a like!

Mindenesetre jó hangulatú és gyors böngészést, információkban, élményekben és nyereményekben gazdag szép napokat kívánunk!

a 10 éves KaposPont szerkesztősége

Címkék: torta, KaposPont, okostelefon, születésnap, mobil, kis szines