repülő


A repülőjegy vásárlás online rendkívül egyszerűen megoldható, és hála a témával foglalkozó weboldalaknak, még azok is egyszerűen eligazodnak a területen, akik esetleg első repülős utazásuk előtt állnak. De mi a helyzet a repülőjegy árakkal? Mit tartalmaznak a hagyományos típusok, és milyen szolgáltatásokról kell lemondani abban az esetben, ha a fapados járatok alacsonyabb árai mellett döntenénk?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes az apróbetűs részeket is elolvasni, hiszen sok esetben még a fapados ajánlatokról is kiderül, hogy számos járulékos költség megfizetésére kötelezettek azok, akik mellettük teszik le a voksukat. A repulojegy.hu szakemberei is úgy vélik, hogy repülőjegy foglalás alkalmával érdemes teljes körűen tájékozódni az egyes ajánlatokról, így nem érhetnek meglepetések az utazás megkezdése előtt.

Míg a fapados járatok sokszor megdöbbentően alacsony áraival találkozhatunk leggyakrabban, azt már kevésbé vesszük észre, hogy az árak a gyakorlatban akár a hagyományos légitársaságok árait is elérik, ha a járulékos költségeket is beleszámoljuk.

A poggyászok után fizetendő extra költségeknél nem ritkán tapasztalható, hogy míg a klasszikus légitársaságoknál a repülőjegy tartalmazza egy bizonyos súlyhatárig a poggyász feladását, addig erre a célra a fapados járatok némelyikénél jelentős pluszköltséget számolnak fel.

Ha tehát síelni indul a család, és a síléceket nem bérelni, hanem magukkal vinni szeretnék, akkor érdemes tájékozódni a poggyászokkal kapcsolatos költségekről. Egyes légitársaságok kifejezetten a szezonban akár ingyenesen is vállalhatják a felszerelés szállítását, ezzel is növelve ajánlatuk népszerűségét.

Hasonlóan kedvezményben részesülnek a két éven aluli csecsemők, de természetesen mód van arra is, hogy ne kísérőjük ölében utazzanak, hanem a biztosított babakosárban. A fedélzeten igénybe vehető ellátás szintén plusz költségekkel jár, ha az olcsóbb katagóriás repjegyek mellett teszi le voksát.

Az utazási időtartalmának hosszától függően érdemes megválasztani a légitársaságot, s ha csak egy-két órás repülőútról van szó, akkor igazán megéri lemondani némi luxusról annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen erre a célra fordítani.

Amennyiben úgy dönt, hogy a hagyományos légitársaságok helyett mégis a kedvezőbbnek ígérkező lehetőséget választja, akkor fontos tisztában lennie azzal is, hogy a fapados járatok sokszor olyan repülőtereket használnak, melyek a városközponttól, vagy a megközelíteni kívánt célhelyszíntől távolabb helyezkednek el.

Plusz kiadásra számíthat tehát akár az ottani közlekedés, vagy a szükségessé váló szálláskeresés szempontjából is. A kiadások kalkulálásakor mindezzel érdemes számolnia, így nem érhetik meglepetések, amikor az utazásra szánt összeg esetleg minden tervezettnél magasabbnak bizonyul a végén.

Címkék: repülő, cikk, jegy, reklám, kis szines