Hét végén a Salzburgi gálán hirdették ki a párlat világbajnokságként jegyzett 21. alkalommal megrendezett Destillata idei eredményeit.

11 ország 183 főzdéje 1687 gyümölcspárlattal vett részt a versenyen. Magyarországot a hazai megmérettetések legeredményesebb 29 kereskedelmi-, bér- és magánfőzője képviselte 258 mintával. 10 magyar pálinkakészítő, köztük a kaposvári Gyenesei Pálinkárium került a "Csúcsminőség" kategóriába.

Gyenesei István 6 párlattal vett részt, és a világversenyen is a legeredményesebb magyar magánfőzőnek bizonyult 5 ezüst éremmel (szilva, törköly, vegyes, erős szilva pálinkákkal és zöld dió likőrrel) valamint egy bronzéremmel (meggy pálinka).

A fenti képen dr. Gyenesei István látható a salzburgi eredményhirdetést követően.

Címkék: párlat, tarol, világ, pálinka, gyenesei, verseny, kis szines