Somogy megyében a következő napokban is folytatódik az enyhe, mozgalmas időjárás. Délnyugat felől több hullámban érkeznek az enyhe, nedves léghullámok. Az esőzónák érkezése között, általában kevés a felhő, kellemes az idő. Hétfőn a nap első felében változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. A délutáni óráktól, egy újabb csapadékrendszer közelít meg bennünket, ezért megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól már kisebb eső is előfordulhat. A hőmérséklet a déli órákban, eléri  a 10-11 fokot.

Kedden az említett esőzóna alakítja időjárásunkat. Többnyire erősen felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Megerősödik a szél, de ennek ellenére, a hőmérsékletek magasan, általában 8-13 fok között alakulnak. Szerdán megszűnik a csapadék, szárazabb és kissé hűvösebb levegő ér el minket. A délutáni órákra 6-10 fokig emelkedik majd a hőmérséklet. A hét második felében ismét melegszik a levegő.

A Kárpát-medence, a Brit ciklon áramlási rendszerében helyezkedik el.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a délutáni óráktól megnövekszik a felhőzet, és az esti órákban már kisebb eső is lehet. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 7-11 fok körül alakul. Késő estére 4-8 fokig hűl a levegő.

Kedd: általában erősen felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Az esti óráktól valószínűleg csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok körül alakul. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 8-13 fok között valószínű.

Szerda: eleinte erősen felhős idő várható, elszórt záporokkal. A délutáni óráktól felszakadozhat a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok között alakul. A délutáni órákra 6-10 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő 10 napban is folytatódhat az átlagosnál jóval enyhébb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleged, nulla, szokatlan, idő, enyhe, ciklon, felhő, tél, kis szines