cnn

A CNN utazási rovatának nem ez az első Magyarországgal foglalkozó cikke az utóbbi időben. Bemutatták már a magyar szokásokat, és a budapesti romkocsmákat is. Most pedig Közép-Európa legnagyobb tava felé vették az irányt a "5-minute guide to Hungary’s Lake Balaton" (Ötperces útikalauz a Balatonhoz) című írásukban.

Mint írják, itt az idő, hogy búcsút intsünk a városi forgatagnak, búcsúzzunk el a Szent István bazilikától, és köszöntsük a természetet, valamint a hazánkban előszeretettel "magyar tenger"-nek is becézett Balatont.



A rövid bevezető után jönnek a látnivalók. Első körben a hotelek, amely között természetesen szerepel egy somogyi toplistás luxusszálló, a Chateau Visz is. A kempingek közül pedig a zamárdi Kertem Kempinget, és a balatonszemesi Balatontourist Campinget emeli ki.



A cikk étteremajánlója sem okoz túl nagy meglepetést, hiszen nem túl meglepően a szemesi Kistücsök, és a már említett Chateau Visz Gourmet étterme is helyet kapott a kalauzban.

A látnivalók közül a hévízi fürdő, a Tihanyi Apátságot, a Fürewdi Wakeboard Centrumot és az IKON szőlészetet emelik ki. De helyet kapott a Siófok-Kiliti repülőtér is.

Címkék: cnn, ajánl, kalauz, balaton, somogy, kis szines