A Dominikai Köztársaságban élő, 19 éves Delfina Cedeno egy rendkívül ritka betegségben szenved - tudósít a ritkaságszámba menő esetről a vital.hu. A lány négy évvel ezelőtt kezdett el vért izzadni és könnyezni, sőt a haja is hullani kezdett.

Volt olyan kéthetes időszak is, amikor annyi vért veszített így, hogy a végén vérátömlesztésre volt szüksége.

Több száz vizsgálattal a háta mögött,  doktorok még mindig nem tudták, mi a baj. A helyi közösség pedig - mivel azt hitte, fertőző a lány betegsége - lassan kiközösítette Delfinát, aki már-már az otthonát sem merte elhagyni.

A mirror.co.uk úgy tudja: túl egy öngyilkossági kísérleten, a lány megismerkedett egy fiúval és egymásba szerettek. A srácot nem hagyta nyugodni kedvese betegsége és a pár újra elkezdte járni a kórházakat.

A szakemberek megállapították, hogy a lánynak hematidrózisa van, ami azt jelenti, hogy húszszor magasabb az adrenalin szintje a normálisnál. Emiatt emelkedik meg oly mértékben a vérnyomása, hogy a vérerei kitágulnak, sőt elszakadnak.

A lánynak az orvosok szorongás gátlót adtak, aminek következtében a vérzése is kontrollálhatóvá vált. Barátjával pedig azóta eljegyezték egymást.




Címkék: könny, vér, ritka, sír, gyógyul, beteg, kis szines