Kaposvár

A The International Awards for Liveable Communities (röv:LivCom) díjat azoknak a településeknek ítélik oda, amelyek sokat tesznek az épített örökség megóvása és a környezetvédelem terén, valamint magas fokú a közösségi részvétel.

A versenyen mintegy 50 ország képviseltette magát, lélekszámtól függően összesen 5 kategóriában: az indulók közül a legkisebb írországi szigeten 252-en, míg a dél-koreai Seo-gu városában 506 ezren élnek.

livcom


Kaposvár - a kategóriájában a döntőbe jutott 12 városból – a harmadik helyet, egyben ezüst minősítést szerzett. A nemzetközi zsűri a természeti- és épített örökség megóvását, a művészeti és kulturális örökség ápolását, a környezetvédelmi programokat, valamint a közösségi részvételt díjazta. A somogyi megyeszékhely kapcsán példaértékűnek nevezték a nagyarányú zöldfelületet, valamint a Desedánál tervezett ökoturisztikai fejlesztéseket.



A LivCom díjat 17 éve alapították az ENSZ Környezetvédelmi Programjának hozzájárulásával és támogatásával. Ez a világ egyetlen olyan megmérettetése, amely az egyes közösségek és városok környezetükért tett erőfeszítéseit díjazza, s az egyetlen olyan fórum, ahol a környezetvédelem terén a legjobb nemzetközi gyakorlatokat mutatja be.

Kaposvár prezentációját ide kattintva tekintheti meg!

Címkék: livcom, élhető, díj, város, kaposvár, kis szines