gyűjtés

Országos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt a Tesco áruházaiban. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet december 5. és 7. között az ország 118 pontján várja az adományokat. A szervezők célja, hogy a három nap alatt legalább ötvenezer kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze, mely közel tízezer család számára jelenthetne segítséget.

A karácsony a meghitt együttlét, az ajándékozás és a közös étkezések ideje, de sok családban még ekkor is problémát jelent, hogy étel kerüljön az asztalra. A Magyar Vöröskereszt abban a reménybenindítja el adománygyűjtési akcióját, hogy a nagy áruházakban vásárlók támogatásával, rászoruló családok ünnepét teheti szebbé. A kezdeményezésnek - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is a Tesco hipermarketek adnak otthont.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én, 6-án és 7-én 10-18 óra között várják a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházaiban. Az országos akció keretében 118 hipermarket áruházban, mintegy 400 önkéntes várja a tartós élelmiszereket. A gyűjtésben résztvevő áruházak listája a www.voroskereszt.hu oldalon olvasható.

A szervezet önkéntesei Somogy megyében Kaposváron, Siófokon, Balatonbogláron, Nagyatádon és Marcaliban is várjuk a felajánlásokat a hipermarketekben.

Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak.

Címkék: hipermarket, tesco, vöröskereszt, áruház, gyűjtés, kis szines, magyar