adathalász


Egy régi trükkel próbálják az OTP Bank ügyfeleinek adatait ellopni. A neten keringő, rossz magyarsággal megfogalmazott, úgynevezet "phishing" e-mail egy linket tartalmaz, amelyre kattintva egy, a bank belépési oldalához kísértetiesen hasonló adathalász weblapra irányítja a felhasználót.

Az OTP Bank közleményben kéri, hogy aki ilyen levelet kap, semmiképpen se nyissa meg az abban szereplő internetes linket. Ugyanis a bankok soha nem kértek és nem kérnek e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás megerősítését. A bank azt kéri, hogy amennyiben tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét, aki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velük a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben. Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Az én pénzem pénzügyi portál készítőihez is befutott egy ilyen levél, melyet közzé is tettek. Szóval ha ilyennel találkozik, semmiképp se kattintson a linkre:

„Tisztelt Ьgyfelьnk!
Annak йrdekйben, hogy tovбbbra is igйnybe veszik a szolgбltatбsainkat, kйrjьk, kattintson az alбbbi hivatkozбsra: ...”


Egyébként  minden e-mailben kapott, adatokat kérő oldalra mutató linket érdemes fenntartással kezelni, ugyanis nemrég egy 34 éves kaposvári munkanélküli, több mint 350 internetes fiókot tört fel egy ehhez hasonló adathalász trükkel, és gyűjtött onnan információkat.

Címkék: halász, otp, átverés, bank, levél, adat, kis szines