Egy éven belül találkozni szeretne személyesen mind a 730 facebookos ismerősével a 38 éves brit, Daniel Shaw. Elmondása szerint azért vállalkozott erre a feladatra, mert unokatestvére azt mondta neki, hogy olyan sok "barátja" van a közösségi oldalon, hogy biztosan nem is ismeri mindegyiket, és be akarja bizonyítani az ellenkezőjét.

Shawnak egyébként több mint 1100 ismerőse van a Facebokkon, azért döntött 730 találkozó mellett, mert ezt teljesíthetőnek találta egy év alatt.

A Stoke-on-Trentben élő férfi augusztusban jelentette be tervét, szeptember elsején vágott bele a projektbe, és egy fotósorozattal bizonyítja azt, hogy tényleg mindenkivel összefutott az ismerősök közül. Elsőként felesége, Emma állt kamera elé, azóta pedig már 129 kép készült. Shaw rendszeresített egy "Facebook Friend" feliratú pólót a sorozathoz, és ha viseli, gyakran megállítják az utcán, hogy fotózkodjanak vele - írja a socialdaily.com

Küldetésével Shaw egyébként a Motor Neurone Disease Associationnek is kampányol és már majd 600 fontot gyűjtött az egyesületnek. A mozgató neuronok betegsége feleségének mostohaapját is súlytotta, ezért Emma örül neki, hogy férje egy ilyen szokatlan kihívással próbálja felhívni a figyelmet a problémára. Ez egyébként valószínűleg sikerül is, mert már teli van a küldetéssel a brit sajtó.

Címkék: összes, ismerős, alatt, év, egy, facebook, kis szines