A kutatásból olyan érdekességek is kiderültek , hogy a magyarok 45 százaléka egyre több időt tölt a közösségi oldalon. Több mint 60 százalékuk a gyengébbik nemet képviseli,30 százalékuk budapesti, és a magyar facebookozók majdnem fele városlakó.

A kutatásból kiderült, hogy a közhiedelemmel ellentétben csak a munkahelyek 8 százaléka tett már lépéseket a Facebook korlátozására, és a megkérdezettek csupán 5 százalékának volt valamilyen problémája Facebook-aktivitása miatt a munkahelyén.

A válaszadók 88 százaléka naponta, ezen belül 55 százalék többször is használja az oldalt, ráadásul 40 százalékuk alkalmanként és átlagosan egy óránál is többet tölt a Facebookon. A megkérdezettek 8 százalékát idegesíti az oldal, 30 százalék kifejezetten szereti, 15 százalék már nem is tudna élni Facebook nélkül. Ami még durvább, hogy 3,6 százalék vallotta magát függőnek.

És akkor térjünk rá a magánéleti kérdésekre. A megkérdezettek 20 százalékánál már legyőzte a Facebook a szexet, sőt, 6 százalék szerint „mindig a Facebook győz”. Csak a megkérdezettek 36 százaléka gondolja, hogy párja nem lép be az oldalára, míg 33 százalékuk csak nem tud róla. A megkérdezettek 15 százalékának okozott már párkapcsolati problémát a facebookozás, 3 százalék szakított is emiatt.

Míg az állatok és babák egyelőre még keveseket idegesítenek (11 és 8 százalék), az idézetek már a felhasználók közel ötödét. Arra a kérdésre, hogy mi zavarja leginkább a felhasználókat, leginkább a gyakran posztoló ismerősöket (25 százalék), a nyereményjátékokat (35 százalék) és hirdetéseket említették (53 százalék).

Címkék: sex, megyarok, használat, kevesebb, facebook, kis szines