Stábunk néhány igen vizes helyszínen forgatott:

Körülnéztünk, hol, milyen állapotokat okozott az eső. Részletek a Kapos Televízió ma esti híradójában. Önnek azonban nem muszáj addig várnia, rövidke zenés helyzetjelentésünkért kattintson az alábbi képre!

Útlezárás a 7-es számú főútvonalon!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a csapadék miatt megindult magaspart veszélyezteti a közlekedés biztonságát. A hatóságok ezért Fonyód (148 + 100 kilométerszelvény) és Alsóbélatelep (150 + 700  kilométerszelvény) közötti útszakaszt lezárták.

A rendőrség a helyszínt biztosítja és az arra közlekedőket visszafordítja a Bartók Béla utca, Szent István utca, Turul utca irányába. A Közútkezelő Nonpofit Zrt. a lezárásra vonatkozóan jelzőtáblákat fog kihelyezni.

Legutóbb a nyáron kellett lezárni az érintett útszakaszt. Igaz, szeptember közepén arról is tudósítottunk, hogy megújítják a balesetveszélyes fonyódi löszfalat, így az nem omlik tovább.

1400176_541332779288605_824705022_o.jpg

Özönvíz Somogyban:

Ahogy azt a KaposPont időjósa is megmondta: beköszöntött az igazi ősz! Esős, hideg, szeles idő vár ránk a következő napokban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél és a 24 órán belül várható jelentős mennyiségű csapadék miatt figyelmeztetést is adott ki Somogyra.

eső a csatornában

Beázott, elöntötte, vízben áll:

"Sziasztok! Az Arany J. utcában az egyik négyemeletes társasházban az egész felső szint vízben áll, még a villanyórákból is folyik. Az egyik lakásban már a mennyezet is megrogyott." - tudósított a KaposPontot Csaba.

Egy másik bejelentés szerint siralmasak az állapotok az egyik Irányi D. utcai teremgarázsban is. A majdnem száz férőhelyes parkolóba a gépkocsitulajdonosok csak esernyővel merészkednek be, mert a födémről folyamatosan csurog az eső.

Hasonló problémákat jeleztek felénk a Nagyszeben utcából is.

Több helyütt, pedig az utcákon hömpölygő, hatalmas mennyiségű víz okoz nem kis bosszúságot az ott élőknek.

eső

Vonulnak a tűzoltók is:

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettesétől, Török Sándortól megtudtuk, a tűzoltókat délelőtt tíz óráig mindössze két esetben risztották a vihar miatt: fakidőlésnél kellett segíteniük.

Ennyi eső esik:

A Kaposvári Egyetem időjárási portáljának adatai szerint háromnegyed tizenegyig majdnem 18 mm csapadék hullott Kaposváron, ahogy azonban az ablakon kinézünk, ennek akár a többszöröse is lehet a mai nap termése.

Portálunk időjósa szerint Somogyban lesznek olyan helyek, ahol összességében a vasárnap estétől hétfő estig tartó időszak között akár 40-50 mm eső is lehullhat. Ennek oka az az éjjel érkezett mediterrán ciklon, amely szokásához híven, ismét nagy mennyiségű csapadékkal öntözi meg a somogyi tájakat. A megye nyugati, délnyugati felén már eddig is 25-35 mm eső esett. Valószínű, hogy a csapadék zöme már lehullott, de az esti órákig még további jelentős, 10-20 mm eső még lejöhet, főleg a délnyugati részeken. Természetesen a mennyiségek szeszélyes területi eloszlásban értendők.

Az esti óráktól nagy valószínűséggel csökken a csapadékhajlam, de a megye délnyugati felében még továbbra is lehet kisebb eső, akár a reggeli órákig is, ugyanis az északkeleti áramlás a magasban, délnyugat felé "nyomja" vissza a ciklont, tehát ezeken a területeken fog a legtovább esni, már gyengülő intenzítással. Kedden még mindig benyúlhat fölénk a távozó ciklon felhőzete, de ekkor már csak jelentéktelen csapadék valószínű.



Ábránkon a Somogyban vasárnap estétől hétfő estig tartó időszakban lehulló összes csapadékmennyiség legvalószínűbb eloszlása látható mm-ben.

Cikkünket Önök is frissíthetik!

Cikkünket folyamatosan frissítjük. Továbbra is várjuk olvasóink észrevételeit és fotóit, a már jól ismert címre: info.kapospont(kukac)gmail.com, vagy ide, a KaposPont Facebook-oldalára.

Címkék: beáz, garázs, pince, özönvíz, eső, kis szines