Ottjártunkkor már feldarabolták azt a 20 méteres fát ami az útra és a villanyvezetékekre zuhant a Kaposrétsor utcában. Az eső annyira alámosta a fa gyökerét, hogy az erős szélben nem tudta megtartani a törzsét. Több száz háztartásban nem volt áram. Az áramszolgáltató órákon át dologozott a hiba kijavításán. Nemcsak itt okozott gondot az eső.     

Folyamatosan csöpögött az eső a plafonról az egyik belvárosi mélygarázsban. Ekkora vízben kénytelenek gázolni az itt lakók. Ha esik, gumicsizmával és esernyővel tudnak csak lemenni a fedett garázsba. És azt is jól meg kell nézniük, hogy hova állnak az autóval.

A 10 éve épült házban egyre nagyobb gond a beázás. Mivel a kivitelező céget felszámolták, nincs felelőse a hibának.

- Már két és fél milliót költöttünk utólagos vízszigetelésre ennek a hatékonysága azonban bizonytalan. Ez a legnagyobb probléma a lakók szemszögéből. Mire az egyik problémát megoldanánk jön a következő - tette hozzá Berkesné Javós Csilla, közös képviselő.

Van olyan autótuljadonos, akinek az autóra csöpögő meszes víz okozott kárt.
Naponta többször kell feltörölni a vizet az egyik tetőtéri lakásban az eső miatt. A Honvéd utcában a tetőről szivárog a csapadék.

- Attól, hogy elázik a ház alja. Befolyik a pincébe a víz, ami beszivárog a mi a neve ennek? Az aknába és onnan bemegy a pincébe a víz és sajnos nincs aki kimerje? Ki veszi ki belőle? - válaszolta Juhász Jószefné

Átlagosan 25-40 mmnyi csapadék hullott ma a megyében, a legtöbb Kaposváron. Van amikor egy hónap alatt esik ennyi.

Nézze meg mindezt videón is:

Címkék: leszakadt, kaposváron, ég, eső, kis szines