Vasút

9.25 Frissítés:

Baleset miatt átmenetileg nem közlekedtek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon csütörtök reggel - közölték vasúti és rendőrségi illetékesek.

Az Osztrák Szövetségi Vasutak ÖBB honlapján olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között reggel 7 óra és 7.58 között szünetelt a vonatok közlekedése.
A Bruck an der Leitha-i körzeti rendőrparancsnokságon az MTI érdeklődésére azt közölték, hogy baleset miatt zárták le a vonalat.

Az osztrák vasút korábbi közleménye szerint az intézkedés a Magyarországra tartó vonatok közül a Bécs felől érkező 41-es számú Railjet járatot és a Zürich-Budapest Keleti pályaudvar között közlekedő, EN467-es járatot érintette.

Korábban írtuk:

Egy rendőrségi intézkedés miatt átmenetileg nem közlekednek a vonatok Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon - erősítette meg az MTI-nek csütörtökön reggel az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) ügyfélszolgálata.

Az ÖBB honlapján is olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között átmenetileg szünetel a vonatok közlekedése.

Az osztrák vasút közleménye szerint az intézkedés a Magyarországra tartó vonatok közül a Bécs felől érkező 41-es számú Railjet járatot és a Zürich-Budapest Keleti pályaudvar között közlekedő, EN467-es járatot érinti.

A vasút nem tudott további felvilágosítást adni a rendőrségi intézkedésről, sem arról, hogy meddig tart a korlátozás.

A Mávinform a vonatokra várakozóktól azt kéri, hogy a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán, vagy a MÁV-START térképes Vonatinfós rendszerén tájékozódjanak.

Címkék: osztrák, kis szines, sín, vonat, vasút, rendőrség