visz.jpg

(Chateau Visz Kastélyszálló)

Rangsorolták az ország legjobb szállodáit. A Gault&Millau Magyarország a legjobb éttermek mellett, idén a szállodákat, és wellness-hoteleket is listázta. A 2014-es kalauz 518 szállodát értékelt.

A kalauz régiókra osztott az országot, és aszerint osztotta fel a toplistát is. Budapesten a Gresham Palota, Kelet-Magyarországon a tarcali Andrássy Rezidencia, míg a Dunántúlon a kozmapusztai Relais & Chateaux Hertelendy vezeti. Welness-hotel kategóriában pedig a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vitte a prímet.

residence.jpg

(Residence Siófok Hotel)

Két somogyi szálloda is bekerült Magyarország legjobb hotelei közé. A rangsort a Dunántúlon a kozmapusztai Hertelendy kastély vezeti, melynek 14 szobája Magyarországon elsőként nyerte el az 5 csillagos superior minősítést. A listán következő a Chateau Visz Kastélyszálló. A szálloda 2008-ban nyitott meg az egykori Jankovics gróf birtokán. Az épületet egy 42 hektáros park veszi körül. A tíz legjobb wellness-hotel között pedig a siófoki Residence Hotel szerepel. A 10 éves szálloda a közelmúltban újult meg.

Azt egyelőre nem tudjuk, pontosan mi alapján készült a rangsor. Az azonban bizonyos, hogy aki ezek közül a hotelek közül választ szállást, biztosan nem csalódhat. Igaz jó mélyen a zsebébe is kell nyúlnia.

Íme a listák:

Címkék: toplista, szálloda, hotel, kalauz, somogy, kis szines