Lovag lesz a brit trónörökösnek bölcsőt faragó vándorasztalos. Rostás Árpádot a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend fogadja tagjai közé. Azt mondják azért, mert embersége és szakmaszeretete is példaértékű. Ez a lovagrend segít az egykori állami gondozottnak abban, hogy a hercegi fekhely valóban eljusson a királyi udvarba. A bölcsőt a napokban, egy ünnepi misén, a fővárosban szentelték meg.

A bölcsőt Budapestre szállították. Itt, a Batthány téri templomban szentelték fel.

A szentmise tiszteletére a mester is öltönyre cserélte a munkaruhát. Azt mondja: már csak néhány nap és György herceget valóban magyar bölcsőben ringatják majd: "Hiszem és vallom, hogy örömmel fogják fogadni ezt a bölcsőt, mert ez szívből jött. Tehát nem lett túldíszítve, egyszerű bölcső, mégis azt gondolom, hogy egy öröm. Öröm adni, öröm kapni."

A bölcső szállításában és megszentelésében mások mellett a Szent Lázár Lovagrend segítette Rostás Árpádot. Vezetőjük azt mondja: a roma származású, egykori állami gondozott asztalost hamarosan soraik közé fogadják.

- "Példát mutathat mindazoknak, akik becsületes munkával és hittel tudnak előre haladni. Mi őt támogatjuk. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy ő megtalálja a helyét és a hozzá hasonló emberek is." - mondta a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend nagyperjele, gróf Nyáry Éva.

A tervek szerint a bölcső néhány héten belül már Londonban lesz, Vilmos herceg és Katalin hercegnő rezidenciáján. A hercegi fekhely híre egyébként rövid idő alatt bejárta a világsajtót. Száznál is több portál cikkezett a napokban a Rostás-féle ajándékról. A többi között a mértékadónak számító metronews és a foxnews is.

 

Címkék: asztalos, rostás, árpád, vándor, lovag, kis szines