erdő


Gyerekekkel telt meg szerda délelőtt a mesztegnyői kisvasút. Három iskola csaknem 100 diákja zakatolt a vadregényes tájon.

- Papírgyűjtés alkalmából vagyunk itt, mivel megnyertük. És hát itt körül fogunk nézni, meg hát utazunk, és enni is fogunk - Almáshegyi Szabina, Nagybajom

- Megnézzük a természetet, meg megfigyeljük, és ezt azért kaptuk, mert mi vagyunk a legrendesebb osztály - Buzási Martin, Mesztegnyő.

A fiatalok egészen kakpusztáig utaztak. Majd a tőzike tanösvényen túrázták, hogy megismerjék a somogyi erdő szépségét. Volt, aki fiatal kora ellenére rendszeres erdőjáró.

- Apukámmal is szoktunk menni az erdőbe túrázni, ott is szoktunk állatokat látni, aztán szoktunk menni a papámmal gombázni - Varga Zsóka, Böhönye.

De nem csak túráztak a fiatalok, hanem a harcművészet rejtelmeit is megtanulhatták a mesztegnyői paptól.

Az erdők hete programsorozatot idén már 17. alkalommal szervezték meg. Célja, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a somogyi erdőkkel. Megyénk negyedét ugyanis erdő borítja.

- Fő feladatunk, hogy megismertessük az erdész munkáját. Azt az állhatatos és hathatós élethivatást, aminek az eredményeképp olyan erdőállományok jönnek létre, amelyeket ők nemcsak akként élveznek, hogy pl-ul otthon egy fakanalat tudnak használni vagy sodrófát, hanem akként is, hogy ki tudnak menni, kirándulni tudnak - Ihárosi Péter, erdészetpolitikai osztályvezető, SEFAG Zrt..

Az egy hétig tartó programsorozatban több mint 800 kisiskolással ismertetik meg az erdészek munkáját.

Címkék: ismerkedés, sefag, gyerekek, yolo, erdő, kis szines