A férfi 2005-ben egy derű reggelen úgy döntött, hogy a háza alatt található pincét munkagépekkel fogja kibővíteni. A csavar most következik: a férfi 1:10 méretarányú, távirányítással működő makett munkagépekre gondolt.

munkagépmodell


Joe nem őrült meg. Szenvedélyes gyűtője a parányi gépeknek. Saját bevallása szerint már felhagyott volna hobbijával, ha nem találja ki a földalatti projektet. „Így legalább hasznát is veszem a gépeknek, nem csak a nappali vitrinjében porosodnak”–nyilatkozta Joe a munkagépekkel foglalkozó Best Machinery portálnak.

A férfi saját bevallása szerint évente negyed(!) köbméter földet tud kitermelni. Az igazsághoz az is  hozzátartozik, hogy Joe mindössze a hétvégéin végzi a munkálatokat. Egy átlagos „munkanap”reggelén a tréler leparkol a markoló mellett.

A lánctalpas kotrógép feláll a kamionra, majd a vontatmány a speciális rámpán a pincébe gurul. Dózerek és dömperek követik őet. A munkaterület a porhanyós föld mellett itt-ott betonnal szennyezett. A markoló ekkor lecseréli kanalát egy speciális kalapácsra, és kezdőhet a hangoskodás. Természetesen a zaj is miniatürizált.

munkagépmodell

Címkék: távirányító, markoló, kotró, makett, modell, pince, munkagép, kis szines