A kívül-belül felújított Szivárvány Kultúrpalotában 2010. októberétől ismét működik mozi.
Az 1928-ban Városi Moziként megnyílt, majd Vörös Csillagként, még később pedig Szivárvány mozi néven ismert impozáns épület 2001-ig üzemelt moziként. 2010 októbertől, közel tíz év szünet után ismét peregnek a filmek az épületben, a kulturális központként újra nyíló Szivárvány ugyanis eredeti funkcióját megőrizve mozinak is helyet ad. Iden pedig 20 millió forintból megújult a Szivárvány Kultúrpalota mozitechnikája. Az új digitális vetítő sokkal jobb kép- és hangminőséget ad majd a mozizóknak.

A Szivárvány Filmklub bérletes előadássorozata természetesen 2013-ban is folytatódik. Mi pedig 3 bérletet is kisorsolunk a második évad alőadásaira.

3. kérdés: Melyik filmben játszik Robert De Niro?

Nyertes: Gulyás Katalin, Kaposvár

2. kérdés: Mikor készült a "Napos oldal" című film?

Nyertes: Rákóczi Dóri, Kaposvár

1. kérdés: Hány filmet vetítenek a Szivárvány Filmklub keretében?

Nyertes: Horváth Andrea, Kaposvár

A válaszokat a jatek(kukac)kapos.hu email címre várjuk. Ahogy eddig, most is csak a névvel és címmel ellátott megfejtéseket fogadjuk el.

A nyerteseket e-mailben értesítjük arról, hol és hogyan vehetik át nyereményüket!



A második évad első filmje:

Napos oldal

Silver Linings Playbook
Amerikai film, 2012, 122 perc

Rendezte: David O. Russell
Szereplõk: Jennifer Lawrence,
Bradley Cooper, Robert De Niro

Pat Solatano mindenét elvesztette - a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben.
Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után.

Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt, a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat.

Címkék: szivárvány, klub, film, játék, kaposvár, kis szines