ezüst part


„Mi alulírottak, arra kérjük az ügyben döntésre jogosultakat, hogy a Balatonra vonatkozó jogszabályoknak eleget téve a Siófok-Balatonszéplakon található parti sétányt elzáró kerítést elbontani szíveskedjenek, a Balaton megközelíthetőségét, a sétány használhatóságát minden polgár számára biztosítsák. Javasoljuk egyben, hogy Siófok Város Önkormányzata ingyenes vagyonátadás vagy vagyoncsere keretében az egykori Hotel Széplak területéhez tartozó, jelenleg mindennemű használaton kívül lévő terület tulajdonjogát a Magyar Államtól szerezze meg” - ez a szöveg áll azoknak az aláírásgyűjtő íveknek a fejlécén, amiket egyetértésüket kifejezve eddig közel 300-an írtak alá.

A tiltakozókkal Siófok város vezetése is egyetért és kérésüknek megfelelően kezdeményezni fogja, hogy a szálloda lezárt területe felszabaduljon, ezzel megszűnjön az a blokk, ami kettészeli az ezüstparti sétányt.

A volt minisztertanácsi üdülő a SZOT korszak egyik maradványa. A kihasználatlan épület állaga romlik, a szálló strandjánál a partvédőmű is lehangoló látványt nyújt. Siófok az elmúlt 5 évben már többször tett javaslatot az államnak arra, hogy ingyenes vagyonátadással biztosítsa a lehetőséget a Hotel Széplak előtti, közvetlen vízparti parti sáv nyilvános sétánnyá alakítására.

Két évvel ezelőtt Siófok polgármestere azt kezdeményezte, hogy az állam a víziközmű vagyonért cserébe adja át a városnak a Hotel Széplakot. A korábbi önkormányzati kezdeményezéseknek nem volt eredménye, a lakossági tiltakozás célja ezért, hogy ismét lendületet adjon annak a megoldás-keresésnek, amit a város évekkel ezelőtt elkezdett.

Címkék: lezáró, sétány, kerítás, siófok, somogy, kis szines