Változékonyan alakul a hétvégi időjárás, pénteken még sok lesz a napsütés, majd egyre többfelé várható zápor, zivatar. Eközben többfelé továbbra is 30 fok közeli, meleg időre lehet számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken többórás napsütésre lehet számítani, csapadék sehol sem valószínű. Az északi, északkeleti szél az ország keleti harmadában időnként megélénkülhet, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 16, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 29 Celsius-fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütés is várható. A szél megélénkülhet, nyugaton néhol kialakulhat zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon megvastagodik a felhőzet, és ott egyre többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13 és 18 fok között alakul, nappal 25-30 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Címkék: partja, déli, hétvége, eső, balaton, kis szines