sör

VI. Zorall Sörolimpia: helyszín a balatonszemesi Rider Beach (Vadvirág kemping)

Fellép többek közt az Action, Zorall, a Rómeó Vérzik csapata, a Kalapács, a Depresszió, a Blues Company, továbbá a fesztivál történetének legelső külföldi vendégei, a The Embodied svéd metálosai. Sing Sing néhány dal erejéig megemlékezik a 20 éve tragikusan elhunyt legendás gitárosról, Kun Péterről is. A zenész emlékére kiállítás is nyílik, és levetítenek egy dokumentumfilmet, amely a volt zenésztársak és a közönség visszaemlékezésiből készült - tájékoztatta Kurcz Orsi sajtófelelős az MTI-t.

Részletes program itt.

zorall

A korábbi helyszínéről, Megyerről tavaly a Balatonhoz költözött Sörolimpiának nem célja, hogy a nagy fesztiválok sorába tartozzon. Olyan barátságos kisfesztivál akar maradni, amelyben az ország legkülönbözőbb részéről érkező "zorallosok" és a vagányabb rock and roll vonalat kedvelők egymásra találhatnak - fogalmazott a sajtófelelős. Egy internetes zenei magazin a közönségszavazatok alapján a "leghangulatosabb fesztivál" címet adta a tavalyi Sörolimpiának - emlékeztetett.

A várhatóan több mint ezer embert vonzó rendezvényen lesz tréfás Zorall-lagzi, motoros felvonulás, biciklitúra, csapatversenyek és játékok is. Újdonságként idén itt rendezik meg a Pulzus rockzenei tehetségkutató döntőjét is.

forrás: MTI, fotó: zorall.hu

Címkék: Szemes, sör, rock, kemping, koncert, olimpia, fesztivál, Balaton, kis szines