facebook adatvédelem

A technet.hu képekkel illusztráva, pontról-pontra elmagyarázza,  mit kell tenni. Alább mi is összefoglaljuk a legszükségesebbeket:

A nyugalom kulcsát az adatvédelmi beállítások rejtik. Ezt a menüpontot a Facebook fejléc-csíkjában a beállításokat jelző kis fogaskerékre kattintva lehet előcsalogatni.

Az előbukkanó oldal legelső szakaszában saját nyilvánosságunk felől dönthetünk, a következő lépésben - ki léphet velem kapcsolatba? - az ismerősi felkéréseket lehet praktikusan leszűkíteni.

A beérkező üzenetek hasonló módszerrel tudjuk megszűrni. Nem lesz nehéz dolgunk. Mindössze a - kiknek az üzeneteit szeretném látni a bejövő üzenetek között? - kérdésre kell a szigorú szűrést választani.

A - ki találhat rám? - szakasz első pontjában, ha az ismerősök pontot választjuk, akkor kiküszöböljük, hogy ránk keressen egy ismeretlen. Ebben a szakaszban a második pont is fontos, a - szeretnéd, hogy a keresőoldalak találati listájában megjelenjen az idővonalad? - kérdésre akár a kikapcsolás is egy ésszerű megoldásnak tűnhet.

A bal oldali listából az idővonal és megjelölés linkre szintén hasznos alapbeállítási opciókat tartalmaz. Itt lehet ugyanis megadni, hogy az idővonalunkra rajtunk kívül más ne írhasson; illetve, hogy a mások által megjelölt képeket is csak ismerőseink láthassák.

A beépülő alkalmazásokat és játékokat pedig az alkalmazások menüben lehet letiltani.

forrás: technet.hu

Címkék: üzenet, beállítás, sok, adatvédelem, zaklat, biztonság, facebook, kis szines