A hétvége időjárása amúgy sem a strandolásnak kedvez, ezért alább - a teljesség igénye nélkül - próbáltuk meg tematizálni a programok sokaságát, reméljük így megkönnyítjük a választást!



GASZTRO:


21. Lellei Borhét: a helybéli szőlősgazdák minden év augusztusában Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a fesztivált. Mint minden évben, idén is az esmény csúcspontja a vasárnap esti borkirálynő-választás lesz. A hétvégi programgazdagságból itt csemegézhet.

(augusztus 2. - augusztus 11.)

A Balaton-felvidék régi ízei: Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Szentantalfa. A szervezők egy különleges utazásra invitálnak mindenkit, amelynek során a tradicionális Balaton-felvidéki konyhák kulisszatitkairól lesz szó.

(augusztus 6. - augusztus 11.)

Nagyon Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2013: a rendezvény 1932 óta seregszemléje a nedűknek. A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platán fákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait.

(augusztus 3. - augusztus 25.)

Sajt és Bor Napok - Balatonföldváron: kóstoókkal egybekötött vidám forgatagra lehet számítani hasogató- és halászléfőző versennyel.

(augusztus 9. - augusztus 20.)

Friss Karela Fesztivál - Somogyvámoson: A Dél-kelet Ázsiában őshonos karela, magyarul keserűtök a helyes emésztéshez és az egzotikus keleti ízek eléréséhez elengedhetetlen növény.

(augusztus 10.)

HAGYOMÁNY:

Szigligeti Várjáték: A Palonai Magyar Bálint Hagyományőrző Egyesület tagjai fegyver és harcászati bemutatóin törekszenek arra, hogy minden bemutató alkalmával egy-egy újabb szeletet mutassanak be névadójuk korából. A kor fegyvereinek, harcászati módjának bemutatása mellett, kisebb csatajelenetekkel teszik színessé a műsorukat.

(május 1. - augusztus 31.)

Siófoki Gazdanap: Augusztus 10-én már az új búzából sütnek kenyeret Kilitiben, ahol a szakmai programok mellett lesz magyar nóta és operett est, a gyerekeket pedig kézműves sátor és ingyenes ugrálóvár várja. Az egésznapos rendezvény részeként Siófokon tartják az országos szántó verseny regionális döntőjét és lesz vadászkutya bemutató is.

(augusztus 10.)



KULT:

VII. Keszthelyi Zenepaviloni Koncertek: szombat esténként részben helyi, de többségében vidéki (külföldi) zeneiskolák tanárai és növendékei adnak komolyzenei koncerteket.

(június 29. - augusztus 24.)

Siófoki Nyári Esték 2013: A szombat esti koncertről csak annyit, hogy a Benkó Dixieland Band lép színpadra.

(június 30. - szeptember 1.)

Kultkikötő 2013 - Balatonföldvár: A rendezvény életében vannak ikonikus figurák, nagy visszatérő vendégek. Az egyik ilyen kedves művésze a nyolc éves Kultkikötőnek Koltai Róbert, idén a Körúti Színház Mese habbal című komédiájában lép majd a Balaton-parti színház színpadára szombat este.

(július 1. - szeptember 29.)



CSALÁDI:

12. Balatoni Játszadalom - Zamárdi: a színes kavalkád különösen üde színfoltjának ígérkezik a szombaton 11 órakor kezdődő "Tréfás Vízi Járgányok bemutatója és versenye".

(augusztus 8. - augusztus 11.)



SPORT:

7. Wingsuit Boogie Szárnyasruha Nemzetközi Fesztivál és Magyar Bajnokság - Siófok (Balatonkiliti): 4 ezer méter magasból, több mint százan ugranak 10 napon keresztül a siófoki reptéren. A világ legnagyobb repülőruhás versenyére 20 országból érkeztek. Céljuk, hogy 2 és 3 ezer méter között a leggyorsabban repüljenek, ezt GPS is rögzíti.

(augusztus 2. - augusztus 11.)

BULI:

Borsodi Beach Club - Siófok: A tavaly megkezdett parti folytatódik a Nagystrand fövenyén, kiadósan megspékelve az elektronikus zene hazai és nemzetközi igen jól csengő neveivel.

(június 21. - augusztus 31.)

Miss és Mrs Balcsi 2013 - Fonyód: szombaton este kiderül, kik a legszebb hölgyek a Balatonnál, ekkor lesz ugyanis a szépségverseny döntője.

(augusztus 10.)













Címkék: kult, esemény, gasztro, családi, rendezvény, buli, fesztivál, program, Balaton, sport, kis szines