Lepedőbe csavarva temettek el egy a falujukban élő német férfit, állítják a felsőmocsoládiak. Csak két elszáradt virágcsokor árválkodik a német gyógyszerész sírján. A szomszédait felháborította a 70 éves német férfi temetése. Szerintük még egy szemfedőt sem kapott. Pap nem volt a szertartáson, egy beszéd sem hangzott el. Az egyik falubeli nő azt mondja, a férje látta, hogy a koporsóban nem volt  felöltöztetve a német férfi.

A német férfi 5 éve élt a faluban. Vett egy házat, azt csinosította. Aztán nagyon beteg lett, keveset mozdult ki. A terepjárója még mindig az udvaron áll. Egy fia és egy lánya is él Németországban, de a szomszédok nem tudják, hogy hol. Azt állítják: a polgármesteri hivatal nem is kerestette a gyerekeit, ezért ők azóta a német konzulhoz, és a Vörökereszthez fordultak, hogy megtalálják.

A felsőmocsoládi polgármester szerint ők mindent megtettek, pedig nem is nekik, hanem annak a települési önkormányzatnak kellett volna intézkedni a köztemetésről, ahol a kórházban meghalt a férfi.

- Az elhalálozás helye szerinti önkormányzat kötelezett a temetésre, nem az az önkormányzat, ahol a bejelentett címe van. Tehát voltaképpen ehhez az egészhez semmi közünk. A mi önkormányzatunk annyit tett, hogy sírhelyet biztosított az úr eltemetésére - árulta el Felsőmocsolád polgármestere, Vogl Szilvia.

A KaposPont úgy tudja: 98 ezer forintba került az a szociális temetés, amit a német férfinak rendelt az önkormányzat. Ruhában azért nem tudták eltemetetni, mert a közjegyző lepecsételte a házát, így nem tudtak bejutni. A lepedőben való temetést pedig nem tiltja a temetkezési törvény. Papot, beszédet nem rendeltek tőlük. Az ide vonatkozó jogszabály szerint nem helytálló az az érvelés, hogy 8 nap alatt el kellett temetni az elhunytat, mert erre 15 nap állt volna rendelkezésre.

 

Címkék: koporsó, meztelen, sír, temetés, német, kis szines