nagykövet


Csaknem 2 millió forintot gyűjtött össze Jonathan Knott, amivel a magyar és a brit vízimentőket kívánják támogatni.

"Arra invitáltam barátaimat és kollégáimat, hogy adományaikkal támogassák az úszásomat, s az így összegyűlt pénzt a brit és a magyar vízimentők között terveztük elosztani. Nagy örömmel tölt el, hogy a kezdeményezés nyomán összesen mintegy 7000 font, azaz 2 millió forint gyűlt össze. Ez nem óriási összeg, de őszintén remélem, hogy mindkét szervezet jó hasznát tudja majd venni. Azt is remélem, hogy a vízimentők munkájának reklámozásával több ember dönt majd támogatásuk mellett" – tette hozzá Knott.

A nagykövet arról is beszámolt, hogy mennyire fontosnak tartja a vízimentők munkáját:

"A brit vízimentőket már évek óta támogatom; miután személyesen megismerkedtem magyar kollégáikkal és az általuk végzett nagyszerű munkával (ők a tó elsőszámú segítői és életmentői), szerettem volna ezt a tevékenységet Magyarországon is folytatni. Azon a napon, amikor ellátogattam hozzájuk, tanúja lehettem az egyik mentésüknek – egy férfi segítségére siettek, aki a vízimentők segítsége nélkül valószínűleg nem maradt volna életben" – írta a követ.

Jonathan Knottnak egyenesen Risztov Éva olimpiai bajnok úszó segített összeállítani az edzésprogramját, amely nagy segítségére volt, hogy 2 óra 4 perc alatt átszelje a tavat.

Címkék: átúszás, két, 2013, forint, millió, balaton, kis szines