Ma túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen. Csapadék továbbra sem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél. A hőmérséklet napközben 31 fok körül alakul – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön túlnyomóan napos idő várható északnyugaton több, másutt kevés gomolyfelhővel. Az északnyugati, nyugati határvidéken egy-egy zápor, zivatar esetleg előfordulhat, egyébként csapadék nem lesz. Az északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet nem sokat változik, az éjszaka is mindössze 18 fokig esik vissza a hőmérő higanyszála.

Pélnteken már a több órás napsütés mellett erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre is számíthatunk. Északkeleten, keleten elszórtan, nyugaton néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél időnként megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet így is marad 30 fok.

Szombaton és vasárnap a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható melyből országszerte kialakulhatnak  záporok, zivatarok. A nyári meleg azonban végig kitart.

A héten nem elkerülnek minket a frontok, így az arra érzékenyek is fellélegezhetnek. Azonban a déli órákban továbbra se feküdjünk a napra, hiszen erős vagy nagyon erős UV-B sugárzásra számíthatunk. Ez ellen pedig már érdemes naptejjel, sapkával és könnyed ruházattal védekezni.

A Balaton Siófoknál 21 fokos, a jelzőrendszerek nem jeleznek semmilyen vihart. A kezdetben gyenge (0-15 km/h), majd a nap folyamán egyre inkább mérsékelt (15-25 km/h), a Balatonnál inkább változó irányú alapszél napközben délkeleti irányból kissé megélénkülhet (25-30 km/h).

Ebben a  hónapban nyugodtan tervezzünk be egy kis hűsítő vízparti nyaralást, ugyanis az idokep.hu 30 napos előrejelzése szerint véglegesen búcsút inthetünk a hideg időjárásnak, hiszen július hónap előttünk lévő időszakára végig 30 fokos meleget jósolnak nekünk.



Címkék: uv-b, nap, hőség, meleg, zápor, kis szines