Hatalmas felhőszakadás érte el megyénket, beteljesültek a meteorológusok előrejelzései. A somogyi katasztrófavédelem legutóbbi tájékoztatása szerint eddig több mint 30 mm csapadék zúdult Kaposvár és környékére. A Kaposvári Egyetem meteorológiai állomásának 16 órai adatai ma már 52 mm esőt mutatnak.

Stábunk is kimerészkedett a jókora zuhéba:

Jóllehet a meteorológusok megmondták: pénteken a napsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan várható zápor, zivatar.

Elszórtan. Nem így, ahogy most esik. Igaz, fázni nem fázunk: a hőmérő higanyszála tartósan üti a húsz fokot.

toponar


Időszerűen kevés vigasz, hogy az időjósok szerint a hétvégén tovább erősödik a nappali felmelegedés és egyre kevesebb csapadék fordul majd elő.

Kaposvárt sem kímélta az özönvíz szerű eső. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint: az elmúlt másfél órában több mint 30 mm-nyi csapadék hullott, annyi mint máskor napokon keresztül. Olvasónk jelezte: volt, ahol visszafelé folyt a Deseda patak. Az autósok attól féltek a motortérbe is beáramlik a víz.

Egy kaposmérői olvasónk tájékoztatása szerint: a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék eláztatta a 61-es melletti házakat.

A katasztrófavédelem egységei beázott pincéket szivattyúztak a Kossuth Lajos, a Damjanich, a Tallián Gyula és a Buzsáki utcában.

Kaposváron a vasútállomásnál, a Honvéd utcában és a 48-as ifjúság útján okozott problémát a lezúduló csapadék, amely több helyen a szennyvízcsatornába is beszivárgott. A szakemberek jelenleg is dolgoznak a probléma elhárításán, folyamatosan szivattyúzzák az esővizet, több helyszínen duguláselhárítási munkálatokat végeznek, a megállt átemelőket pedig újraindították – tájékoztatta a KaposPontot a Kapos Holding szóvivője, Széki Éva.

A négysávost sem kímélte a felhőszakadás:

És a Corso Üzletháznál is szép pocsolya alakult ki:

A csatornák se bírták elvezetni a hirtelen lezúdúló esőt:

A belvárost sem kímélte az időjárás:

Az autósokat sem kímélte a rengeteg csapadék:

(olvasóink videói)

A vasútállomásnál is a víz volt az úr.

állomás

kanizsai

A vasútállomásnál egy kisebb tavat alakított ki a lezúduló eső.

976350_505403469533173_1816067414_o.jpg

A járdákon sem lehett közlekedni. Volt ahol bokáig ért a víz.

dsc04864.jpg.jpg

fénykép0080.jpg

A Berzsenyi utcánál az utat se látni a sok esőtől.

379614_455332751227281_531028032_n.jpg

dsc04867jpg.jpg

Kaposújlakot sem kímélte az időjárás.

kaposujlak

A kaposvári Philip Egyesület menhelyén is áll a víz. Az árkok megteltek, a kennelek vizesek, és folyamatosan áznak. Az ott dolgozók a Facebookra kiírt felhívásukban kérik: akik csatorna tisztitásban tudnának segíteni, jelentkezzenek, az alábbi a számon:30-9680218.

 

Címkék: villámlik, mennydörög, hömpölyög, szakad, eső, kis szines