image_2.jpeg

A Duna felsõ szakaszán az esõzések miatt hirtelen jelentősen megemelkedett a vízszint. Emiatt a miniszterelnök kedden délben több térségben is vészhelyzetet hirdetett.

A folyó magyarországi szakaszán a meteorológiai elõrejelzések alapján az országhatárától Budapestig az eddigi legnagyobb vízszintet megközelítõ, vagy azt meghaladó tetõzés várható. Ezért a Magyar Honvédségnél kedden a rendkívüli árvízvédelmi fokozatot is elrendelték.

árvízvédelmi katonák


A Magyar Honvédség Összhaderõnemi Parancsokság Katasztrófavédelmi Operatív Csoportja a logisztikai ezredet azonnali hatállyal aktivizálta a kialakult veszélyhelyzet kezelése érdekében.

A személyi állomány és a technikai eszközök délben indultak és úgynevezett közúti menetben érik el a tatai bázislaktanyába. Gobányi István törzszászlós szerint a feladatuk az lesz, hogy biztosítsák a katasztrófahelyzet elhárításában résztvevõ katonák logisztikai ellátását. Szükség esetén természetesen a logisztikai ezred képes a védekezési feladatokba további eszközök és erõk bevonására is.

árvízvédelmi katonák

árvízvédelmi katonák



Címkék: árvíz, Boconádi, védekez, Duna, katona, honvédség, Kaposvár, kis szines