A tavaly bejelentett Google Glass nem más mint egy szemüveg, amelybe belegyúrtak egy kamerát és hozzátették a ma használt okostelefonok szinte minden tudását. (A rövid bemutatóért kattintson a linkre.)

Azonban egyre több funkcióról derül ki, amelyet a készülék nem fog engedélyezni. Elsőként hétfőn jelentette be a Google hogy nem engedélyezi a különböző arcfelsimerő szoftverek telepítését a szemüvegre, azonban nem ez volt az utolsó korlátozás. Kedden ugyanis ismét lépett egyet a keresőóriás és letiltatták a szexuális tartalmak létrehozását is.

- Nem tesszük lehetővé, hogy a Glassware-ek meztelenséget, grafikusan ábrázolt szexet vagy bármilyen szexuális anyagot tartalmazzanak – olvasható a platform fejlesztőire vonatkozó szabályozásban, amit szombaton frissítettek utoljára. (Az említett szövegben a Glassware a Google Glassre fejlesztett szoftverek gyűjtőneve.)

A téma annak kapcsán került szóba, hogy a felnőtt tartalmakat fejlesztő Mikandi egy Tits and Glass nevű alkalmazást fejlesztett a Google új platformjára.

A cég vezetője szerint a Tits and Glasst arra tervezték, hogy a Google Glass felhasználók pikáns tartalmakat oszthassanak meg a szemüveg segítségével. A szoftverhez néhány pornóképet is mellékeltek volna, de a pornográf tartalmak tiltására vonatkozó szabályozással csak akkor szembesültek, amikor már elkészültek a szoftverrel.

A Google Glass még nem került piacra, de a kritikusok máris aggódnak amiatt, hogy az eszköz megsértheti mások személyiségi jogait. Bár a Google kijelentette, hogy nem engedélyezik a személyes adatokat sértő szoftverek, például arcfelismerő programok futtatását a platformon, maga az eszköz képes erre, és ha feltörik, elképzelhető, hogy külső forrásból ilyen alkalmazásokat is lehet majd telepíteni rá.

Címkék: glass, google, szex, korlátozás, erőszak, kis szines