Két hét múlva elvágják a teljes internet hozzáférést Magyarországon. Június 15.-én ugyanis beszerelnek egy új szuperszámítógépet amely lehetővé teszi a gyorsabb internet elérést - számolt be róla a webhir.com

Azonban mielőtt jobban megijednénk az Index.hu utánajárt a dolgoknak és több ellentmondást is talált a hírben.

Ami a leglényegesebb az, hogy a magyar internet tényleg eléggé központosított, a legtöbb adatforgalom külföldi országok felé a Budapest Internet Exchange-n (BIX) keresztül folyik (ami egy hatalmas szerverterem a Victor Hugo utcában), ezért akkor sem maradna teljesen internet nélkül az ország, ha az egész központ kiesne: néhány nemzetközi szolgáltatónak van közvetlen, a BIX-et megkerülő külföldi összeköttetése is.

Közben a webhir.com is reagált, megjelentetett egy közleményt melyben arról tájékoztat hogy a Nemzeit Internetfejlesztési Hivatal megoldotta a problémát és így nem várható nagyobb leállás. A dolog szépséghibája csupán annyi hogy ilyen hivatal nem is létezik.
A webhir.com-ra egyébként érdemes ezen a híren kívül is pár pillantást vetni: a doménnevüket névetelenül regisztrálták, és minden jel arra mutat hogy a készítők egyetlen célja a pénzszerzés, mely érdekében nem riadnak vissza az álhírek gyártásától sem.
Forrás: Index.hu


Címkék: napig, marad, nélkül, három, internet, magyarország, kis szines