A képzés célja a káresetekkel kapcsolatos ügyeleti munka és a társzervekkel való együttműködés hatékonyságának növelése volt. A rendezvényt Baranya Károly tűzoltó alezredes a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg.

A megnyitót követően Buzsáki Lajos rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeleti osztályvezetője, valamint Németh Géza, a Kaposvári Mentőállomás vezetője és Rákóczi Ferenc a mentők irányító csoportvezetője  bepillantást nyerhettek a résztvevők a társszervek ügyeletének működésébe.

Az előadásokban az ügyeleti feladatokat ellátó tűzoltók feldolgozták a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok szerepét a műveletirányítási feladatrendszerben, kiemelt figyelemmel a rendkívüli időjárási körülmények hatására bekövetkezett káresetek felszámolásának koordinálása szempontjából.

Antalicz Loránd tűzoltó százados, megyei polgári védelmi főfelügyelő és Huszti Csaba tűzoltó főhadnagy, megyei iparbiztonsági főfelügyelő előadásában kitért azokra az eseményekre, amelyek azonnali jelentési kötelezettséggel alá tartoznak.

Majd a továbbképzés résztvevői ízelítőt kaptak az integrált hatósági munka lényegéről, amelyet Takács Attila tűzoltó alezredes, a Megyei Hatósági Osztály vezetője ismertetett.

A képzés zárásaként egy elméleti teszt kitöltésével számot adott az állomány a mindennapi munkájukhoz szükséges szabályozók ismeretéből.

Címkék: tovább, rendkívüli, képzés, időjárás, tűzoltó, kis szines