Egy friss árpamezőben körülbelül 150 méter széles és egy kilométer hosszú szakaszon "lenyomatokat" észlelt. Ahogy elmondta, a gabonakörökhöz hasonló a jelenség, de nem köröket, hanem nonfiguratív motívumokat fedezett fel a vetésben, amik valami furcsa szögletes alakzatot rajzolnak ki - írja az index.hu.

gabona

Fotó: Co2Mission

"Ez biztos, hogy nem a szél volt, hanem valami extra, külső fizikai erő, ez látszik a képeimen is" - mesélte az Indexnek telefonon rendkívül fellelkesült hangon. Az észlelő szerint felülről, helikopterről vagy sárkányrepülőről kéne megvizsgálni az alakzatokat, mert ő csak egy villanypóznára tudott felmászni eddig, körülbelül tíz méter magasra, de onnan nem kivehető, hogy mit ábrázolhatnak az elszórt alakzatok. Egyelőre még nem tudja, hogy tudna feljutni a terület felé, ebben olvasóink segítségét is kéri.

A helyszínen felhívta az árpaföld tulajdonosát, aki azt mondta, tud róla, hogy szélkárok vannak a területén, de ebben nem lát semmi különöset.

Siki András onnan vélte megismerni a gabonakör-jelenséget, hogy véletlenül pont egy hete látott a youtube-on egy ugyanilyen ábrákat bemutató videót. Kutatásai szerint az elmúlt időszakban Angliában, Olaszországban, Peruban, Brazíliában, Chilében és Izraelben tapasztaltak hasonló jelenséget, még vizsgálják, mi lehet az oka - írja az index.hu.

Címkék: Siki, gabonaköröük, Bonnya, András, rejtélyes, Somogyban, kis szines