A mozi szerelmesei minden évben alig várják, hogy végre elérkezzen a Cannes-i Filmfesztivál. Csakhogy idén csalódniuk kellett - a várva várt eseményen ugyanis egyre több a balhé, és a sajtó a zseniális filmek helyett a különböző bűntényekkel van tele.

Az egész kezdődött azzal, amikor Christoph Waltz épp interjút adott, valaki pedig elkezdett lövöldözni. Később kiderült, hogy "csak" vaktöltények voltak a pasinál, és a kézigránátja is egy műanyag kamu volt, de ilyen alapon valódi is lehetett volna, hiszen egyik biztonsági őrnek sem tűnt fel, hogy hoppá, fegyver van valakinél.

Aztán fény derült arra, hogy az egyik hotel széfjéből több millió dollár értékű ékszerek tűntek el, amiket a városba érkező sztárok szerettek volna kölcsönözni, hogy igazán csillogóan vonulhassanak végig a vörös szőnyegen.

Legutóbb pedig a China Film Group elnökének, Zhang Quiangnak lopták el az egész poggyászát, ami miatt részt sem vett az előre leegyeztetett sajtótájékoztatóján. Sőt, a következőket nyilatkozta: "A biztonság Franciaországban szörnyű, az emberek pedig arrogánsak. Említésre sem méltó ez a filmfesztivál."

A filmipar legnívósabb fesztiválján úgy tűnik meglehetősen elfajult a helyzet és a biztonsági szolgálat sincs a helyzet magaslatán.
Remélhetőleg azért előbb utóbb nem csak bűnözőkről hanem remek filmekről is hallhatunk.

Forrás: neon.hu

Címkék: hemzseg, bűnözőktők, lopások, filmfesztivál, lövöldözés, kis szines