Katitntson a képre, és nézze meg képgalériánkat!

 


Image1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpgImage1.jpg
Image1.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Szürke, fehér, barna, ahány szamár, annyiféle. A szépségverseny résztvevőit sorban vezették fel a gazdáik. Azt mondják: tévhit, hogy a szamár lusta és csökönyös, ennél sokkal színesebb egyéniség.

csacsi_01


– Hogyha arról van szó, akkor akár emberként is megpróbálnak viselkedni, tehát mindenféle viselkedési normákat fel tudnak venni, fekszenek, hömbölögnek a homokban – ahogy egy kutya vagy egy macska teszi –, de nagyon éles küzdelmekbe tudnak belemenni, mint ahogy egy igazi paripa is, hogyha éppen mérgesek – mondta Antal Bernadett főszervező.

A legkisebb csacsi, Gazsi élvezte a sok simogatást, sőt a versenyen is jól szerepelt.

csacsai_02


A zsűri a testtartást, a fejformát és persze a kisugárzást is figyelte, de mivel haszonállatról van szó, azt is nézték, alkalmas-e munkavégzésre. „Nagyon kell figyelni arra, hogy a hátvonala mennyire feszes, mennyire strapabíró. Ne legyen hosszú, laza ágyéka, mert ez a munkahasználati tulajdonságban erősen befolyásolja” – nyilatkozta a Hír TV-nek Bartók László zsűritag.

A szamárszépségverseny győztese Imre herceg lett, bármikor lefekszik, ha gazdája kéri.

A szamarak kétezer éve élnek az ember mellett. Akár egy százkilós embert is elbírnak, de kocsi, borona húzására is alkalmasak. Ma azonban inkább hobbiállatként tartják.

 

Forrás: hirtv.hu

Címkék: legszebb, herceg, lett, Imre, Rádpuszta, szamár, kis szines