Napi mottó:

"Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek között mindig ott van a lehetőség."
/Albert Einstein/

találd


Remélem jót pihentek a hosszú hétvége első napján. Legyen így a következő napokban is!

lazulás

Május 19-ét írunk, az év 140. napját, a Gergely-naptár szerint, amikor a tiszafából készült íjjal felfegyverzett harcosok, Isten kegyelmei, az Ivók ünnepelnek. Mára a névnapnak különleges értelme lett, több hazai borút várja Ivó-napi pincelátogatásra a vendégeket.

 

A" kedves" jelentést takaró Milánokat is köszöntjük! Éppen akkor,amikor ByAlex is megmérettette magát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Nem is akárhogyan. A magyar énekes előkelő 10. helyen végzett "Kedvesem" című dalával. A különleges megjelenésű, sok kritikát kapott fiú a fesztivál kedvence lett, még a nagyik is az ő dalát dúdolgatják.

 

És nem utolsósorban kedves férfiak Önöket köszöntjük! Hisz ma van a nemzetközi férfinap is. Kedves hölgyek, ugye egyetértenek. Mi is lenne velünk nélkülük?

rózsa

 

Lesz ahol az országban a 30 fokot is eléri a hőmérséklet. Szűkebb megyénkben,Somogyban 23 fokot mérhetünk majd. Aztán hogy nem örülhessünk felhőtlenül, estétől jön a zivatar, és akár a jég is.

 

1921-ben ezen a napon választották meg Kaposvár díszpolgárává a 75. születésnapját ünneplő gróf Apponyi Albertet, az egyik legnagyobb tekintélynek örvendő magyar politikust. Ekkor határozták el azt is, hogy a Rózsa utcát róla nevezik el.

 

1934-ben ezen a napon Tolnay Andor színtársulata szabadtéri előadást tartott Kaposváron: az egyik sportpályán mutatták be Offenbach Szép Helénáját.

 

145 éve ezen a napon született II. Miklós cár. És 120 éve Bajor Gizi magyar színésznő. 38 éve a japán Junko Tabei megmászta a Mount Everestet, így ő lett az első nő, aki feljutott ide.


A pünkösdi programok továbbra is várják Önöket!

Egy kis ismétlés!

A 19-es szám boldogságot, sikert, megbecsülést és a tervek beteljesülését ígéri. Ennyi üzenet a mai napon születetteknek.

mosoly

És  ne feledjék, hogy az élet csodálatos!

csoda

 

Derűs Napot!

Címkék: 19. ma, holnap, derű, napi, május, kis szines