Napi mottó:

" A mosoly semmibe sem kerül, de sokat ad! "

mosoly

Május 10. az év 130. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 235 nap van hátra.

A hadi férfiak ünnepelnek ma. Az Árminok. És a Pálmák. De van itt még Aina, Ajnó, Alda, Alexia és Szolanzs is a névszótárban. Ezutóbbiakat különlegességük miatt is érdemes megemlíteni. Hátha leendő gyermeküknek még nem döntöttek a kedves szülök a becses nevéről.

Rossz hír az időjárásban, hogy ma esni fog. A jó pedig, hogy 25 fok lesz, ezért vidámság!

otthon

Akik ma látták meg a napvilágot, olyan híres emberekkel születtek egy napon, mint Fushimi japán császár, Kányádi Sándor romániai magyar író, költő, és Bono ír énekes, zeneszerző.

Kányádi Sándor romániai magyar író, költő.

Aki 10-én született mindent képvisel, ami egyedi, kreatív és pozitív. Az munkájában alkotókész, leleményes, és találékony.

Az első kaposvári képzőművészeti kiállítás 1903-ban ezen a napon volt a kaposvári siketnéma intézet épületében. A tárlaton Rippl-Rónai József, Vaszary János és Kunffy Lajos képei is szerepeltek.

A Madarak és fák napját is ünnepeljük. 1902 óta.

hegy

Történelmi fordulóponthoz érkeztünk. 2008 óta immár harmadszor Kaposvár ad otthont a 11 órakor kezdődő konferenciának a Klebelsberg kollégiumban, a Berzsenyi társaság egyik zászlóshajójának. A XXV. Berzsenyi Helikon Napok részeként.

Ismerkedjenek meg a somogyi fehérhímzés kincseivel, vagy tanuljanak népi játékokat! A Corso Kulturális Fesztiválon színvonalas programokkal várja a látogatókat a szennai Skanzen. 15 órától egészen 19 óráig látogatható a múzeum standja.

Borutca, valamint szőlészeti, borászati kiállítás is lesz a Kulturális Központ és a Marcali Múzeum közreműködésével a Kulturális Korzóban.

Kér Róbert a Szivárványban! Gergely Róbert újra zenés show műsorral lepi meg rajongóit! És visszacsábítja egy koncert erejéig a kaposvári származású Török Annát is. Ja és Rátonyi Róbertet kérte fel, hogy zenekarával legyen a partnere. Innen a két Robi.

Most pedig Jin Ji Du Li. Egy kínai gyakorlat, mellyel késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését.

kép

Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?

Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

És végül egy szuper videó, ami a legnagyobb tetszést váltotta ki a KaposPonton. Egy bolgár kislányé. Többszázan lájkolták.

A "Valakinek szólnia kéne ennek a lánynak, hogy ezt nem lehet megcsinálni" című videót 9.5 millióan nézték meg korábban, és töltötték fel a videómegosztó portálra.

Mosolygós napot a KaposPont valamennyi olvasójának!

mosoly

 



 

Címkék: derű, napi, május, kutya, kis szines