Az "anyák napja" tulajdonképpen antik eredetű, a tavasszal és a megújhodással kapcsolatos ünnep. A régi hellének ilyenkor Rheát, az istenek szülőanyját köszöntötték.

Magyarországon az első hivatalosan is megrendezett anyák napját 1925-ben szervezték; a hagyomány a tengerentúlról érkezett, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt közvetítésével.

Első kisfilmünk, egy stúdióbeszélgetés, ahol három generáció ült a Korzó asztalához. A kicsik verssel is készültek, az anyukát a mindennapokról faggatuk, a nagymamát pedig az összetartó szerepről és arról, régen mennyiben volt más a családmodell?

 


Így köszöntöttek az ovisok:

 

 

Az anyákról számtalan külföldi és hazai örökzöld dal íródott az évek alatt. A teljesség igénye nélkül, mi néhány magyar kalsszikust szedtünk csokorba: Mary Zsuzsi - Mama; Kovács Kati - Mammy blue, Úgy szeretném meghálálni; Koncz Zsuzsa - Mama kérlek; Hexina - Anyám ne sirj; Emberek - Mama. A linkekre nyitva meg is könnyezheti ezeket, ha pedig videónkra kattint, akkor a kaposvári Berzsenyi park egy átlagos, anyás-babás-nagyis hétköznapjába pillanthatnak bele!

 

Címkék: magymama, köszönt, anya, nap, ünnep, tavasz, kis szines