A nagyatádiak összetartozását, a város történetének és az elődök munkájának a tiszteletét, megbecsülését jelképezi minden évben a Város Napja. Ormai István polgármester szerint ez az ünnep jó alkalom annak végiggondolására is, hogy hol tartunk, mit végeztünk, milyen tennivalóink, feladataink vannak, és mit értünk és értékelünk elődeink cselekedeteiből, a településünkért végzett munkájából.

- Nagyatád virágkorának, a XIX-XX. század fordulójának nemzedéke megteremtette a becsületes, önzetlen, a közösségéért felelős, szolidáris közéleti ember példáját – mondta. - A közös gondolkodás és cselekvés, a helyi társadalom együttműködése és békéje hozott akkor is és hozhat most is eredményt. Ezt és a mindig több és jobb elérése érdekében tett erőfeszítések eredményeit örököltük e korszak nemzedékétől. Ezeket az értékeket is hasznosítva most nekünk kell korunk kihívásaira jó válaszokat adnunk.
A város első embere szerint a mostani időszak egyik lehetősége és feladata, hogy olyan fejlesztések legyenek, amelyekhez Európai Uniós pénzügyi forrásokat tudnak igénybe venni. Már megvalósult példaként említette a gyógyfürdő, a Széchenyi tér, a gimnázium, a kollégium, a Bárdos Iskola épületeinek korszerűsítését. Ezek folytatása most a régi városháza-zeneiskola védett épületének felújítása, ahol új közösségi hely létesül, és új kiállítótermek kerülnek kialakításra a várostörténet emlékei és a méltán közkedvelt, sok vendéget fogadó hadipark különleges gyűjteményeinek. Elmondta, hogy új kivitelezővel elkészül a művelődési ház felújítása és jövőre ott lehet a Város Napja ünnepsége.

- Olyan beruházások megvalósításán dolgozunk, amelyek érdemben javítják a nagyatádiak életfeltételeit, a város és térsége versenyképességét, amelyek egy hosszú távú városfejlesztést jelentenek – hangsúlyozta a polgármester. - Ez év nyarán megkezdődik járásunk kilenc településének a csatornázását és a nagyatádi szennyvíztisztító korszerűsítését megvalósító szennyvízprogram, valamint a 68-as főút Nagyatád elkerülő szakaszának megépítése, amely csökkenti a balesetveszélyt, a zaj és légszennyezést is.
Ormai István kiemelte, hogy a városi kórházban hatszázmillió forintból új pszichiátriai részleg épül, és további egymilliárd forintból korszerűsítik a sürgősségi fogadóhelyet. Emellett fontosnak tartja a volt laktanyák területén alakuló gazdasági-szolgáltató udvart, ahol eddig 16 telephelyet értékesítettek vállalkozók számára.

- Kezdeményeztük a szakminisztériumnál, hogy a nagyatádi térség kerüljön be az országban kijelölt szabad vállalkozói zónák közé, ami befektetés ösztönző, foglalkoztatást bővítő állami támogatások biztosítását jelentené – húzta alá. - Ezek szükségesek a gazdaság fejlesztéséhez, új munkahelyek létesítéséhez, a foglalkoztatási helyzet javításához.

- A nagyatádiak közös munkája, összefogása eredményeként értékteremtő éveket élünk – mondta végül Ormai István. - Napjainkban Európai Uniós pénzügyi forrásokból összesen tízmilliárd forint értékű beruházás megvalósítása, előkészítése van folyamatban Nagyatádon.

Címkék: ormai, nap, nagyatád, város, kis szines, kaposvár